Clean Rivers, Better Business

‘Limburgse Maas dreigt afvoerputje van Europa te worden’

Limburg moet zich gaan voorbereiden op grote hoeveelheden afval, die door extreme regenval via de rivieren het land instromen.

Dat laat Marijke Boonstra, onderzoeker en woordvoerder namens Schone Rivieren, dinsdag weten. Ze trekt die conclusie na de publicatie van een Europees onderzoek door universiteiten en klimaatinstituten. Daaruit blijkt dat de kans op extreme regenval door klimaatverandering tot wel 9 keer groter wordt. De kans op ernstige vervuiling van onze rivieroevers op de loer.

Boonstra: “De rampzalige overstromingen in juli in Limburg, België en Duitsland maken duidelijk dat Nederland het afvoerputje van Europees overstromingsafval is. Rijkswaterstaat ruimde al miljoenen kilo’s afval op en tijdens de Maas Cleanup van 14 augustus in Limburg is door 3850 vrijwilligers in totaal 137.000 kilo afval opgeruimd.

Lees het hele artikel op 1Limburg

 

Doe mee: Onderteken de petitie!

Niemand voelt zich verantwoordelijk voor het afval in mijn achtertuin. En dat wil ik veranderen door mijn rechten wettelijk vast te leggen. Doe je mee? Teken dan mijn petitie.

Lees meer

Meer nieuws

11 maart 2023
> cleanrivers

‘De natuur kan niet voor zichzelf opkomen, dat moeten wij doen’

Suzanne van Knippenberg (36) is opgegroeid met respect en bewondering voor de natuur. Ze zegt aangestoken te zijn met het 'opruimvirus' en richtte met Laurie Baggen de stichting Venlo Schoon op.

Lees meer

15 augustus 2021
> betterbusiness > cleanrivers

Extra Maas Cleanup:
in de media

Overweldigd zijn we door de positieve reacties die we ontvangen op ons initiatief. Hieronder een greep uit de aandacht die de media geeft aan Maas Cleanup. Schroom niet om de berichten binnen je eigen netwerk te delen, spread the word!

Lees meer

29 augustus 2021
> cleanrivers > maasindewet

Trainees bouwen aan brug tussen mens en natuur. Want de Maas, die moet schoon.

Begin 2021 gingen ze aan de slag: 12 trainees van IVN Natuureducatie. Door corona verspreid over heel Nederland werkten zij aan de campagne ‘De Maas in de wet’. Trainee Camille Aardening vertelt over haar ervaringen.

Lees meer

Bekijk meer nieuws

Stay clean: volg ons!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date
over onze acties en ons netwerk