Clean Rivers, Better Business

Wat nou als we het samen doen?

Daags vóór de Maas Cleanup besluiten Maastricht 4 Climate en Precious Plastic Maastricht alvast te beginnen met het opruimen van plastic.

Om dit vervolgens terug te bezorgen bij het Europese hoofdkantoor van SABIC, plasticproducent en partner van Maas Cleanup. In een reactie zegt Sabic: 

“We zijn niet alleen onderdeel van het plastic afvalprobleem, maar we zijn ook een belangrijke schakel in de oplossing. Plastic en ander afval hoort niet in de natuur thuis. En dat is waarvoor deze Maas Cleanup-actie is opgezet. Als producent voelen we ons ook verantwoordelijk om de cirkel van plastic afval te kunnen sluiten. We hebben in het productieproces een actie om te voorkomen dat er plastic pellets in onze omgeving terechtkomen. En we ontwikkelen oplossingen om plastics te kunnen hergebruiken. Een voorbeeld is de fabriek die we in Geleen bouwen om plastic afval te recyclen tot nieuwe kunststoffen.”

Een week later vindt er een gesprek plaats tussen leden van de stuurgroep van Maas Cleanup en de beide actiegroepen. Uiteindelijk streven we hetzelfde doel na: plasticvrije oceanen en rivieren. En daar hebben we iedereen in de keten bij nodig.

Meer nieuws

13 februari 2023
> cleanrivers

‘Ik hoop dat iedereen inziet dat de Maas de levensader van Limburg is’

Vrijwilliger Marije Freriks zet zich al 10 jaar in om de oevers van de Maas bij Geijsteren-Venray schoon te houden. En ze hoopt van harte dat er dag komt waarop dat niet meer nodig is.

Lees meer

16 maart 2022
> betterbusiness

De reinigende kracht van een idee uit ergernis

Huub Waterval over 2,5 jaar Maas Cleanup

Lees meer

16 maart 2022
> maasindewet

Laat de Maas niet zinken

Vele Nederlanders zijn afhankelijk van het water van de Maas. Helaas bevinden zich steeds meer en meer hoeveelheden van chemicaliën in haar water die de drinkbaarheid bedreigen.

Lees meer

Bekijk meer nieuws

Stay clean: volg ons!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date
over onze acties en ons netwerk