Kijk: Moeder en dochter voor het klimaat
"Ik merk dat mijn generatie het steeds belangrijker vindt om zich in te zetten voor het klimaat."
"Ik merk dat mijn generatie het steeds belangrijker vindt om zich in te zetten voor het klimaat."
“Ik was 18 jaar, had net mijn propedeuse op zak en toen kwam ik erachter dat ik in verwachting was. Ik werd tienermoeder en keek opeens heel anders naar het leven, dacht aan het leven van mijn kind. Op wat voor wereld komt zij terecht?” Toos Hofstede, legt in een bijzonder portret van L1/#WijzijnLimburg uit waarom zij zich met haar talent en bedrijf als founding partner inzet voor de Maas Cleanup. Volgens dochter Manisha is dat niet ‘geitenwollensok’ maar juist heel erg van nu: “Ik merk dat mijn generatie het steeds belangrijker vindt om zich in te zetten voor het klimaat.”
Bekijk het interview hier.
Weinig mensen die de uiterwaarden van de Maas beter kennen dan Leendert Verhoeven. Als technisch manager organiseert hij onder andere het groenbeheer tussen dijken en rivier, van Eijsden tot Raamsdonksveer.
Onder begeleiding van de Wageningen Universiteit en Jessica den Outer hebben 6 studenten onderzoek gedaan naar de vraag: "Hoe kan een ‘rechten van de rivier’-perspectief bijdragen aan het terugdringen van de PFAS-vervuiling in de Maas?"