Clean Rivers, Better Business

Klimaatmars 2021

Op 6 november 2021 verzamelden meer dan 40.000 mensen zich voor de Klimaatmars in Amsterdam. En natuurlijk waren wij erbij om op te komen voor Moeder Maas.

Dankjewel aan iedereen, uit alle hoeken van het land, die samen met ons de mars hebben gelopen en actie hebben gevoerd. Onze Britt ging voorop en legde bij RTL Nieuws nieuws haarfijn uit waarom we Moeder Maas moeten beschermen. 

Het was een bijzondere dag, de allergrootste klimaatmars ooit in Nederland. Met honderden vrijwilligers waren we aanwezig in Amsterdam en vroegen we aandacht voor ons initiatief Maas in de wet.

De dag begon hectisch, met werkzaamheden aan het spoor, uitvallende treinen en lompe dozen met borden. Desalniettemin zat de sfeer er meteen goed in. Toen de borden werden uitgepakt waren ze in no-time verdwenen. Ondertussen werd ik, Britt, voor de camera van het RTL Nieuws gesleept.

Een deel van de borden werden door onze eigen vrijwilligers meegedragen, het andere deel verspreidde zich door de gehele mars. Onderweg werden veel gesprekken gevoerd over de urgentie van actie voor het klimaat, rechten voor de natuur en in het bijzonder: onze Maas. De petitie is met veel enthousiasme ontvangen.

– Britt Dragstra, IVN natuureducatie

Teken de petitie Maas in de wet

Niemand voelt zich verantwoordelijk voor het afval in mijn achtertuin. En dat wil ik veranderen door mijn rechten wettelijk vast te leggen. Doe je mee? Teken dan mijn petitie.

Ik teken de petitie

Voer zelf campagne!

Deel #maasindewet via social media. Vertel je vrienden, familie en collega’s waarom de Maas in de wet moet komen.

Download de toolkit

Meer nieuws

24 juni 2021
> maasindewet

Maas in de wet: in het nieuws

L1mburg Centraal: hoe wordt de Maas weer schoon? Geef haar rechten!

Lees meer

16 februari 2024
> betterbusiness > cleanrivers

Van roze naar blauw: Pinkpop sluit aan bij Maas Cleanup

Pinkpop, dat is drie dagen lang, 70.000 bezoekers per dag. Een stortvloed aan muziek en een zee aan roze hoedjes. Nu brengt de grande dame van de Nederlandse muziekfestivals haar verduurzaming in een stroomversnelling.

Lees meer

12 augustus 2021
> betterbusiness

Salesforce: De planeet telt mee als belangrijke aandeelhouder

Weinig bedrijven legden 22 jaar geleden bij de oprichting vast dat de planeet meetelt als aandeelhouder. Juist zo’n bedrijf stapt nu aan boord bij Maas Cleanup: Salesforce.

Lees meer

Bekijk meer nieuws

Stay clean: volg ons!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date
over onze acties en ons netwerk