Klimaatmars 2021
Op 6 november 2021 verzamelden meer dan 40.000 mensen zich voor de Klimaatmars in Amsterdam. En natuurlijk waren wij erbij om op te komen voor Moeder Maas.
Op 6 november 2021 verzamelden meer dan 40.000 mensen zich voor de Klimaatmars in Amsterdam. En natuurlijk waren wij erbij om op te komen voor Moeder Maas.
Dankjewel aan iedereen, uit alle hoeken van het land, die samen met ons de mars hebben gelopen en actie hebben gevoerd. Onze Britt ging voorop en legde bij RTL Nieuws nieuws haarfijn uit waarom we Moeder Maas moeten beschermen.
Het was een bijzondere dag, de allergrootste klimaatmars ooit in Nederland. Met honderden vrijwilligers waren we aanwezig in Amsterdam en vroegen we aandacht voor ons initiatief Maas in de wet.
De dag begon hectisch, met werkzaamheden aan het spoor, uitvallende treinen en lompe dozen met borden. Desalniettemin zat de sfeer er meteen goed in. Toen de borden werden uitgepakt waren ze in no-time verdwenen. Ondertussen werd ik, Britt, voor de camera van het RTL Nieuws gesleept.
Een deel van de borden werden door onze eigen vrijwilligers meegedragen, het andere deel verspreidde zich door de gehele mars. Onderweg werden veel gesprekken gevoerd over de urgentie van actie voor het klimaat, rechten voor de natuur en in het bijzonder: onze Maas. De petitie is met veel enthousiasme ontvangen.
– Britt Dragstra, IVN natuureducatie
Niemand voelt zich verantwoordelijk voor het afval in mijn achtertuin. En dat wil ik veranderen door mijn rechten wettelijk vast te leggen. Doe je mee? Teken dan mijn petitie.
Deel #maasindewet via social media. Vertel je vrienden, familie en collega’s waarom de Maas in de wet moet komen.
Suzanne van Knippenberg (36) is opgegroeid met respect en bewondering voor de natuur. Ze zegt aangestoken te zijn met het 'opruimvirus' en richtte met Laurie Baggen de stichting Venlo Schoon op.
Pinkpop, dat is drie dagen lang, 70.000 bezoekers per dag. Een stortvloed aan muziek en een zee aan roze hoedjes. Nu brengt de grande dame van de Nederlandse muziekfestivals haar verduurzaming in een stroomversnelling.
Aan de rand van Hendrik-Ido-Ambacht, tussen Dordrecht en Rotterdam, huist Fourtop ICT. Een IT-bedrijf met een missie en uitzicht op de rivier de Noord. “Toen ik zag wat Maas Cleanup in Limburg doet, dacht ik: waarom doen we dat hier niet?”