Clean Rivers, Better Business

‘Jong en oud laten beleven hoe leuk, gezond én belangrijk natuur is’

Noï Boesten
IVN Natuureducatie

“Wij geloven dat als maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven structureel en integraal samenwerken, er échte meerwaarde ontstaat, zowel voor business als omgeving”
Noï Boesten, Projectleider Schone Maas

Wat komen jullie brengen?
Met Schone Maas organiseren we jaarlijks, met meer dan 3500 vrijwilligers, ongeveer 145 opruimacties. Samen halen we duizenden vuilniszakken afval uit de rivier op en voorkomen zo dat dit in de zee terecht komt, met alle gevolgen van dien. Deze nieuwe samenwerking met een aantal grote en kleine bedrijven helpt ons dit probleem bij de bron aan te pakken.

Voor Maas Cleanup organiseert IVN de opruimacties, geeft we de bedrijven duurzame adviezen en voeren we het omgevingsmanagement uit. Daarnaast zetten we ook ons zakelijke netwerk in om zich aan te sluiten bij deze nieuwe beweging: Maas Cleanup, Clean Rivers, better business.

Als bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties echt samenwerken, ontstaat meerwaarde voor business én omgeving. Samen brengen we de natuur een stapje dichterbij de mens en laten we een leefbare wereld achter voor de volgende generatie.

Wat willen jullie er (naast plastic) uithalen?
Noï Boesten: “We maken de Maas al jaren schoon, met Maas Cleanup betrekken we het bedrijfsleven hierbij. We hopen dat dit project een eerste stap is naar een structurele samenwerking tussen maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven. Wij geloven dat als we structureel en integraal samenwerken, er échte meerwaarde ontstaat, zowel voor business als omgeving. Zo brengen we de natuur een stapje dichterbij de mens en laten we samen een leefbare wereld achter voor de volgende generatie.”

Bezoek website: IVN Natuureducatie

Founding Partners:
samen kom je verder

Huub Waterval

Nextview, Eindhoven

Al 20 jaar wordt het probleem van plastic in de rivieren onderkend, maar het is tijd dat er wat power achterkomt
Lees het verhaal

Camille Oostwegel

Oostwegel Collection, Valkenburg a/d Geul

De bewustwording dat dit ook een lokaal probleem is, is heel belangrijk
Lees het verhaal

Toos Hofstede

Dauw, Maastricht

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is niet iets wat je erbij doet, het is een fundamenteel onderdeel van ondernemen
Lees het verhaal
Bekijk al onze partners

Stay clean: volg ons!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date
over onze acties en ons netwerk