Clean Rivers, Better Business

De Limburger: regie rond Maas moet beter

Verontruste professoren: stel Deltacommissaris voor de Maas aan en organiseer tegenspraak

Het zou goed zijn als er een Deltacommissaris voor de Maas wordt aangesteld, iemand die zichtbaar regie voert en in contact staat met de belevingswereld van de burger. Kortom: een „centrale systeemverantwoordelijke”. Dat betoogt een spontaan samengekomen ‘Maaspanel’ van negen deskundigen en (emeritus-)hoogleraren in een open brief van veertien kantjes aan Commissaris van de Koning Johan Remkes.

Het initiatief komt van emeritus hoogleraar Arno Korsten uit Schimmert. Deze bestuurskundige had eerder zitting in een expertpanel van de Maaswerken en was lid van de Raad voor het Openbaar Bestuur. Andere afzenders zijn onder anderen Peter Schrijvers, Cees Versteden (zelf geëvacueerd) en milieugeograaf Ron Cörvers.

Lees verder bij De Limburger

Doe mee: Onderteken de petitie!

Niemand voelt zich verantwoordelijk voor het afval in mijn achtertuin. En dat wil ik veranderen door mijn rechten wettelijk vast te leggen. Doe je mee? Teken dan mijn petitie.

Ik onderteken de petitie

Meer nieuws

12 oktober 2021
> maasindewet

Can nature get it right?

Wereldwijd zijn er al meerdere rivieren geregistreerd als rechtspersoon. En ook in ons land zijn er tal van initiatieven om wateren en natuur juridische rechten te geven. Kun je dan ook door de Maas voor de rechter worden gedaagd?

Lees meer

25 maart 2022

Impact 2020/2021

2022, een stuwende kracht. Samen maakten we van woorden werkelijkheid. Van een idee een beweging die nog altijd groeit. En daarom eindigen we 2021 opnieuw met grote verwachtingen. En met een vraag: doe je mee? We hebben je nodig!

Lees meer

6 september 2020
> cleanrivers

Max van Deursen, ambassadeur Maas Cleanup

Verandering komt van mensen die zelf een stap in de goede richting zetten.

Lees meer

Bekijk meer nieuws

Stay clean: volg ons!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date
over onze acties en ons netwerk