Clean Rivers, Better Business

De Limburger: regie rond Maas moet beter

Verontruste professoren: stel Deltacommissaris voor de Maas aan en organiseer tegenspraak

Het zou goed zijn als er een Deltacommissaris voor de Maas wordt aangesteld, iemand die zichtbaar regie voert en in contact staat met de belevingswereld van de burger. Kortom: een „centrale systeemverantwoordelijke”. Dat betoogt een spontaan samengekomen ‘Maaspanel’ van negen deskundigen en (emeritus-)hoogleraren in een open brief van veertien kantjes aan Commissaris van de Koning Johan Remkes.

Het initiatief komt van emeritus hoogleraar Arno Korsten uit Schimmert. Deze bestuurskundige had eerder zitting in een expertpanel van de Maaswerken en was lid van de Raad voor het Openbaar Bestuur. Andere afzenders zijn onder anderen Peter Schrijvers, Cees Versteden (zelf geëvacueerd) en milieugeograaf Ron Cörvers.

Lees verder bij De Limburger

Doe mee: Onderteken de petitie!

Niemand voelt zich verantwoordelijk voor het afval in mijn achtertuin. En dat wil ik veranderen door mijn rechten wettelijk vast te leggen. Doe je mee? Teken dan mijn petitie.

Ik onderteken de petitie

Meer nieuws

16 maart 2023
> betterbusiness > cleanrivers

18 maart: Maas Cleanup Day

Zaterdag 18 maart zet Maas Cleanup zich voor het vierde jaar op rij in om de Maas en haar stroomgebieden afvalvrij te maken. Met 209 acties en meer dan 7500 aanmeldingen is de verwachting dat er ongekend veel afval wordt opgeruimd.

Lees meer

5 oktober 2023
> betterbusiness

“We doen veel maar kunnen altijd verder verbeteren.”

Met de founding partners van Maas Cleanup blikken we terug op de afgelopen jaren. Waarom de Maas nog niet plasticvrij is en wat er nog nodig is om dit doel te behalen, bespreken we met Joris de Beer, directeur van dsm-firmenich in Nederland.

Lees meer

29 maart 2023
> betterbusiness > cleanrivers

‘Collega’s, vrienden en familie: ik wil zo veel mogelijk mensen enthousiasmeren mee te doen’

“Het is goed om te zien dat er mensen zijn die niet hun kop in het zand, maar juist boven het maaiveld uit willen steken met concrete acties en lobby.” Vrijwilliger Pascal Ollers zet zich in om zo veel mogelijk mensen én bedrijven te werven.

Lees meer

Bekijk meer nieuws

Stay clean: volg ons!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date
over onze acties en ons netwerk