Clean Rivers, Better Business

Boeklancering ‘Rechten voor de Natuur’ van Jessica den Outer

Afgelopen dinsdagavond was de boeklancering van Rechten voor de Natuur, het nieuwe boek van Jessica den Outer, uitgegeven door Lemniscaat. Een boost voor de #RechtenvoordeNatuur-beweging.

Jessica den Outer heeft volop meegewerkt met de Maas in de Wet en brengt met haar boek de #RechtenvoordeNatuur-beweging weer een stukje verder. Het boek is toegankelijk geschreven voor het brede publiek, waardoor het gesprek in de samenleving hopelijk steeds meer gevoerd zal worden. Het voorwoord is geschreven door Jan Terlouw. De avond werd dan ook geïntroduceerd door Terlouw en begeleid door Humberto Tan. Ook Jan van de Venis en Tineke Lambooy waren aanwezig, zij werken net als Jessica aan Rechten voor de Natuur.

Er werden ook beloften gemaakt. Zo sprak Leonie Vestering van de Partij voor de Dieren uit dat zij aan de slag gaan met een grondwetswijziging en beloofde Tjeerd de Groot van D66 dat er eind dit jaar een voorstel ligt voor een initiatiefwet voor de Waddenzee. De Waddenzee is Unesco Werelderfgoed en een Natura-2000 gebied. Dit toont aan dat zelfs met zulke statussen, er meer nodig lijkt om de natuur te beschermen. De Grensmaas is een stuk van de Maas met een Natura-2000 status.

Wie vertegenwoordigt enkel en alleen de belangen van de natuur in dit soort processen? Waar klinkt de stem van de vissen, kikkers, watervogels, insecten en alle andere bewoners van de rivier?
Jessica den Outer (p. 21)

Jessica presenteert in haar boek de snelst groeiende juridische beweging van de eenentwintigste eeuw. Je kunt het boek via jouw lokale boekhandel kopen of bestellen. Dat #RechtenvoordeNatuur een hot topic is, is ook zichtbaar in de kranten en tijdschriften deze week. Zo was Jessica den Outer te vinden in de NRC, het Financieel Dagblad, Vrij Nederland, de Limburger en The Optimist. Daarnaast was ze op NPO Radio 1 te horen, luister hier het fragment terug. Tijdens de VN Water-Conferentie die in dezelfde week als de boeklancering plaatsvindt, geven koning Willem-Alexander en VN-chef Guterres aan dat er een game changer nodig is voor schoon water in dit artikel van NOS. Is die game changer Rechten voor de Natuur?

Steun jij de petitie voor de Maas in de Wet? Klik dan hier. Wij volgen ondertussen de ontwikkelingen en houden jullie op de hoogte.

Meer nieuws

30 juni 2021
> maasindewet

Jessica den Outer over rechten voor de natuur

Jessica den Outer licht aan tafel bij De Nieuws BV toe waarom de bossen en rivieren in Nederland rechten verdienen.

Bekijk de video

6 september 2020
> cleanrivers

Max van Deursen, ambassadeur Maas Cleanup

Verandering komt van mensen die zelf een stap in de goede richting zetten.

Lees meer

18 augustus 2021
> maasindewet

De Limburger: regie rond Maas moet beter

Verontruste professoren: stel Deltacommissaris voor de Maas aan en organiseer tegenspraak

Lees meer

Bekijk meer nieuws

Stay clean: volg ons!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date
over onze acties en ons netwerk