Clean Rivers, Better Business

Boeklancering ‘Rechten voor de Natuur’ van Jessica den Outer

Afgelopen dinsdagavond was de boeklancering van Rechten voor de Natuur, het nieuwe boek van Jessica den Outer, uitgegeven door Lemniscaat. Een boost voor de #RechtenvoordeNatuur-beweging.

Jessica den Outer heeft volop meegewerkt met de Maas in de Wet en brengt met haar boek de #RechtenvoordeNatuur-beweging weer een stukje verder. Het boek is toegankelijk geschreven voor het brede publiek, waardoor het gesprek in de samenleving hopelijk steeds meer gevoerd zal worden. Het voorwoord is geschreven door Jan Terlouw. De avond werd dan ook geïntroduceerd door Terlouw en begeleid door Humberto Tan. Ook Jan van de Venis en Tineke Lambooy waren aanwezig, zij werken net als Jessica aan Rechten voor de Natuur.

Er werden ook beloften gemaakt. Zo sprak Leonie Vestering van de Partij voor de Dieren uit dat zij aan de slag gaan met een grondwetswijziging en beloofde Tjeerd de Groot van D66 dat er eind dit jaar een voorstel ligt voor een initiatiefwet voor de Waddenzee. De Waddenzee is Unesco Werelderfgoed en een Natura-2000 gebied. Dit toont aan dat zelfs met zulke statussen, er meer nodig lijkt om de natuur te beschermen. De Grensmaas is een stuk van de Maas met een Natura-2000 status.

Wie vertegenwoordigt enkel en alleen de belangen van de natuur in dit soort processen? Waar klinkt de stem van de vissen, kikkers, watervogels, insecten en alle andere bewoners van de rivier?
Jessica den Outer (p. 21)

Jessica presenteert in haar boek de snelst groeiende juridische beweging van de eenentwintigste eeuw. Je kunt het boek via jouw lokale boekhandel kopen of bestellen. Dat #RechtenvoordeNatuur een hot topic is, is ook zichtbaar in de kranten en tijdschriften deze week. Zo was Jessica den Outer te vinden in de NRC, het Financieel Dagblad, Vrij Nederland, de Limburger en The Optimist. Daarnaast was ze op NPO Radio 1 te horen, luister hier het fragment terug. Tijdens de VN Water-Conferentie die in dezelfde week als de boeklancering plaatsvindt, geven koning Willem-Alexander en VN-chef Guterres aan dat er een game changer nodig is voor schoon water in dit artikel van NOS. Is die game changer Rechten voor de Natuur?

Steun jij de petitie voor de Maas in de Wet? Klik dan hier. Wij volgen ondertussen de ontwikkelingen en houden jullie op de hoogte.

Meer nieuws

4 juni 2021
> betterbusiness

Save the date: #BetterBusiness event op 9 september 2021

Voor de partners, sponsoren en hun collega’s organiseren we donderdagmiddag 9 september een #BetterBusiness event.

Lees meer

19 september 2020
> cleanrivers

In de media 2020

Overweldigd zijn we door de positieve reacties die we ontvangen op ons initiatief. Hieronder een greep uit de aandacht die de media geeft aan Maas Cleanup. Schroom niet om de berichten binnen je eigen netwerk te delen, spread the word!

Lees meer

31 januari 2023
> cleanrivers

Tentoonstelling Mens & Maas

Museum de Domijnen presenteert in het Erfgoedcentrum in Sittard een overzichtstentoonstelling over de Maas, de rivier die telkens weer opnieuw een belangrijke rol speelt in het leven van de Limburgers en inwoners van de regio.

Lees meer

Bekijk meer nieuws

Stay clean: volg ons!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date
over onze acties en ons netwerk