Clean Rivers, Better Business

Het was Zondag in het Zuiden en Maas Cleanup

De makers van het spektakelmusical Het was Zondag in het Zuiden sluiten zich aan bij Maas Cleanup. Frans Hendrickx, directeur Toneelgroep Maastricht: “Dit is een partnership dat op heel veel vlakken klopt."

De makers van het spektakelmusical Het was Zondag in het Zuiden sluiten zich aan bij Maas Cleanup. Frans Hendrickx, directeur Toneelgroep Maastricht: “Dit is een partnership dat op heel veel vlakken klopt. Het huis van Toneelgroep Maastricht staat vlak aan de Maas. In onze kantoren horen we de grote schepen langsvaren, na het werk zitten we op het terras en genieten van het uitzicht op de Maas. En bovenal Moeder Maas speelt de hoofdrol in de spektakelmusical Het was Zondag in het Zuiden.”

 

‘Hier woon ik. De Heilige Anthonius. Ook een beschermheilige woont ergens. Ik woon hier. In het Zuiden. In Limburg. Ik hoor hier. Hoe moeilijk het soms ook is. Wonen met de Maas in je achtertuin is geweldig en verschrikkelijk tegelijk. Meer geweldig dan verschrikkelijk. Daarom blijf ik’, aldus de Heilige Anthonius, gespeeld door Buddy Vedder, in de spektakelmusical Het was Zondag in het Zuiden.

 

Regisseur Servé Hermans: “De Maas heeft zoveel gezichten. Toneelgroep Maastricht heeft altijd iets willen doen met de overstromingen die Limburg in 1993 en 1995 heeft getroffen. Dat resulteerde vorig jaar in Het was Zondag in het Zuiden. Maar liefst 65.000 mensen hebben de spektakelmusical gezien, waarvan velen de overstromingen hebben meegemaakt. De grote belangstelling voor het verhaal, dat naast de verschrikkingen ook de broederschap laat zien in een gemeenschap, heeft ons doen besluiten om de musical in juni opnieuw te brengen. Hoe mooi is het dat we alle bezoekers die de Maas een warm hart toedragen kunnen wijzen op het geweldige initiatief dat de Maas Cleanup is. Natuurlijk steken we ook zelf de handen uit de mouwen. De vrijwilligers en figuranten helpen op zaterdag 23 maart. In juni gaan cast en crew van de musical aan de slag aan de oevers van de Maas in Tegelen en Venlo!” 

"De grote belangstelling voor het verhaal, dat naast de verschrikkingen ook de broederschap laat zien in een gemeenschap, heeft ons doen besluiten om de musical in juni opnieuw te brengen. Hoe mooi is het dat we alle bezoekers die de Maas een warm hart toedragen kunnen wijzen op het geweldige initiatief dat de Maas Cleanup is."
Servé Hermans, regisseur-producent Toneelgroep Maastricht

Founding partner van Maas Cleanup Toos Hofstede: “Moeder Maas verbindt ons allemaal: van Eijsden tot Rotterdam. Ze is een levensader, maar verdient meer zorg en aandacht. Want met haar stroomt een groeiende berg zwerfafval mee. Plastic dat landt op oevers, rotzooi die vissen en natuur verstikt. De afgelopen vijf jaar brachten we tienduizenden mensen op de been ruimden we samen meer dan 500.000 kilo afval op. Maar de Maas is nog altijd sterk vervuild. We zijn trots op het duurzame partnership met Het was Zondag in het Zuiden, waarmee we onze beweging extra kracht bijzetten. Geboren vanuit noodzaak, maar vooral gedreven voor een diepe liefde voor de Maas. Samen geven we de riviernatuur de bescherming die ze verdient.”

Meer nieuws

8 juli 2021
> maasindewet

Artikel: deze Limburgers willen dat de maas rechten krijgt

''Kan een rivier een rechtszaak winnen? In Nederland nog niet, maar de mensen van de Limburgse stichting Maas Cleanup maken zich hard om de Maas haar eigen rechten te geven. Zodat speciaal aangestelde voogden namens de rivier kunnen spreken.''

Lees meer

16 augustus 2021
> cleanrivers

NOS: Vrijwillige vuilprikkers maken er een dagje uit van aan de Maas

"Ik ben speciaal gekomen om een steentje bij te dragen", zegt een man uit Wijchen. In zijn ene hand heeft hij een prikstok, in de ander een vuilniszak. Sinds 09.45 uur probeert hij zoveel mogelijk vuil te verzamelen.

Lees meer

26 april 2023
> betterbusiness

Commitment Day 2023

Drie jaar is het inmiddels geleden dat wij op Château Neercanne voor het eerst kennis maakten met de founding partners van Maas Cleanup: de ondernemers en de maatschappelijke organisaties van het eerste uur.

Lees meer

Bekijk meer nieuws

Stay clean: volg ons!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date
over onze acties en ons netwerk