Clean Rivers, Better Business

Laat de Maas niet zinken

Vele Nederlanders zijn afhankelijk van het water van de Maas. Helaas bevinden zich steeds meer en meer hoeveelheden van chemicaliën in haar water die de drinkbaarheid bedreigen.

In deze serie een visuele representatie van de overname van de rivier door het afval van de mens. Het water wordt troebeler, onze kans om dat tegen te gaan, kleiner. 

De posters hebben een vlek waarvan de kleur is opgebouwd uit informatie van het (vervuilende) element. Neem bijvoorbeeld Zink: het 30e element in het periodiek systeem, afkorting Zn en dus de 16e en 14e letter van het alfabet, vormen samen de hexadecimale kleurcode: #302614, de kleur van de vlek. De grootte en overlap van de vlek representeren de groei van de vervuiling.

Mijn naam is Esmeralda, oud-stagiair bij Viastory en student Communication & Multimedia Design, en ik wil me graag inzetten voor een schone toekomst waarin ik oud kan worden en zorgeloos kan genieten van de natuur om me heen. Waarin het besluit om kinderen te nemen niet afhangt van een dreigende klimaatramp, waarin ik niet bang ben een onnatuurlijke dood te sterven en waarin massaproductie en consumentisme slechts begrippen uit een geschiedenisboek zijn. Een wereld waar respectvol omgaan met al het moois wat de wereld te bieden heeft, weer de norm wordt.

Het probleem gaat zichzelf niet oplossen. Stem voor een oplossing. Stem voor de #MAASINDEWET.

Meer nieuws

19 september 2020
> cleanrivers

In de media 2020

Overweldigd zijn we door de positieve reacties die we ontvangen op ons initiatief. Hieronder een greep uit de aandacht die de media geeft aan Maas Cleanup. Schroom niet om de berichten binnen je eigen netwerk te delen, spread the word!

Lees meer

24 juni 2021
> maasindewet

Artikel: een schonere rivier begint met een Maas in de wet

Er moet een wet komen die de Maas het recht geeft om vrij van afval of gif te stromen. Dat staat in een petitie die binnenkort naar de Tweede Kamer gaat.

Lees meer

22 juni 2021
> maasindewet

Workshop: Rechten voor de Maas

Benieuwd hoe we rechten aan de Maas (en andere rivieren) gaan geven? Waarom dit belangrijk is? En hoe jij hier aan bij kan dragen? Meld je aan voor de workshop Rechten voor de Maas op 14 juli en leer meer over de Maas in de wet!

Lees meer

Bekijk meer nieuws

Stay clean: volg ons!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date
over onze acties en ons netwerk