Clean Rivers, Better Business

Laat de Maas niet zinken

Vele Nederlanders zijn afhankelijk van het water van de Maas. Helaas bevinden zich steeds meer en meer hoeveelheden van chemicaliën in haar water die de drinkbaarheid bedreigen.

In deze serie een visuele representatie van de overname van de rivier door het afval van de mens. Het water wordt troebeler, onze kans om dat tegen te gaan, kleiner. 

De posters hebben een vlek waarvan de kleur is opgebouwd uit informatie van het (vervuilende) element. Neem bijvoorbeeld Zink: het 30e element in het periodiek systeem, afkorting Zn en dus de 16e en 14e letter van het alfabet, vormen samen de hexadecimale kleurcode: #302614, de kleur van de vlek. De grootte en overlap van de vlek representeren de groei van de vervuiling.

Mijn naam is Esmeralda, oud-stagiair bij Viastory en student Communication & Multimedia Design, en ik wil me graag inzetten voor een schone toekomst waarin ik oud kan worden en zorgeloos kan genieten van de natuur om me heen. Waarin het besluit om kinderen te nemen niet afhangt van een dreigende klimaatramp, waarin ik niet bang ben een onnatuurlijke dood te sterven en waarin massaproductie en consumentisme slechts begrippen uit een geschiedenisboek zijn. Een wereld waar respectvol omgaan met al het moois wat de wereld te bieden heeft, weer de norm wordt.

Het probleem gaat zichzelf niet oplossen. Stem voor een oplossing. Stem voor de #MAASINDEWET.

Meer nieuws

6 september 2020
> cleanrivers

Max van Deursen, ambassadeur Maas Cleanup

Verandering komt van mensen die zelf een stap in de goede richting zetten.

Lees meer

29 mei 2023
> betterbusiness

‘We staan open om ook met partijen die wel nog vervuilen in gesprek te gaan en ze te helpen om samen dit probleem op te lossen.’

Met de founding partners van Maas Cleanup blikken we terug op de afgelopen jaren. Zo ook met Noï Boesten van IVN natuureducatie en duurzaamheid.

Lees meer

3 januari 2022
> maasindewet

Onderzoek: rechten voor de Maas

Sanne, Abigail, Mirjam, Teresam en Shireen (Wageningen University) onderzochten rechten voor rivieren wereldwijd en pasten de lessen die zij hieruit haalden toe op rechten voor de Maas. Hun conclusie: geef de Maas rechten!

Lees meer

Bekijk meer nieuws

Stay clean: volg ons!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date
over onze acties en ons netwerk