Clean Rivers, Better Business

Max van Deursen, ambassadeur Maas Cleanup

Verandering komt van mensen die zelf een stap in de goede richting zetten.

Max is voormalig jongerenvertegenwoordiger duurzame ontwikkeling naar de Verenigde Naties. In deze tweejarige functie sprak hij met duizenden jongeren in Nederland en pleitte bij VN-duurzaamheidsonderhandelingen voor de belangen van jonge en toekomstige generaties.  Na zijn termijn als jongerenvertegenwoordiger reisde hij per trein op en neer naar Maleisië onder het initiatief Miles that Matter met als doel duurzaam reizen onder de aandacht te brengen. Max heeft een Bachelor in Global Challenges van Leiden University College en volgt de Master Climate Studies aan Wageningen Universiteit waarbij hij specialiseert in duurzaamheidsdiplomatie. Max stond twee keer in de duurzame jonge 100.

“Verandering komt van mensen die zelf een stap in de goede richting zetten. Dit is wat het Maas Cleanup initiatief doet. Bedrijven, organisaties en vrijwilligers steken de handen uit de mouwen om de Maas in een betere staat achter te laten dan waarin ze haar aangetroffen hebben. Dit is de spirit die we nodig hebben om duurzaamheidsvraagstukken het hoofd te bieden. Daarom ben ik heel trots om me als ambassadeur bij dit initiatief aan te sluiten.”

Paspoort: Max van Deursen
Leeftijd: 24 jaar
Woonplaats: Wageningen
Professie: Master student Climate Studies, Wageningen Universiteit
Vrije tijd: Natuur, fietsen, (trein)reizen, wonderlijke kamerplanten

Meer nieuws

8 juli 2021
> maasindewet

Artikel: deze Limburgers willen dat de maas rechten krijgt

''Kan een rivier een rechtszaak winnen? In Nederland nog niet, maar de mensen van de Limburgse stichting Maas Cleanup maken zich hard om de Maas haar eigen rechten te geven. Zodat speciaal aangestelde voogden namens de rivier kunnen spreken.''

Lees meer

20 april 2022
> betterbusiness

#BetterBusiness partnerevent #1

Op donderdag 7 april vond bij Maastrichts grote trots Mosa het allereerste Maas Cleanup Better Business partnerevent plaats.

Lees meer

23 maart 2023
> maasindewet

Boeklancering ‘Rechten voor de Natuur’ van Jessica den Outer

Afgelopen dinsdagavond was de boeklancering van Rechten voor de Natuur, het nieuwe boek van Jessica den Outer, uitgegeven door Lemniscaat. Een boost voor de #RechtenvoordeNatuur-beweging.

Lees meer

Bekijk meer nieuws

Stay clean: volg ons!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date
over onze acties en ons netwerk