Max van Deursen, ambassadeur Maas Cleanup
Verandering komt van mensen die zelf een stap in de goede richting zetten.
Verandering komt van mensen die zelf een stap in de goede richting zetten.
Max is voormalig jongerenvertegenwoordiger duurzame ontwikkeling naar de Verenigde Naties. In deze tweejarige functie sprak hij met duizenden jongeren in Nederland en pleitte bij VN-duurzaamheidsonderhandelingen voor de belangen van jonge en toekomstige generaties. Na zijn termijn als jongerenvertegenwoordiger reisde hij per trein op en neer naar Maleisië onder het initiatief Miles that Matter met als doel duurzaam reizen onder de aandacht te brengen. Max heeft een Bachelor in Global Challenges van Leiden University College en volgt de Master Climate Studies aan Wageningen Universiteit waarbij hij specialiseert in duurzaamheidsdiplomatie. Max stond twee keer in de duurzame jonge 100.
“Verandering komt van mensen die zelf een stap in de goede richting zetten. Dit is wat het Maas Cleanup initiatief doet. Bedrijven, organisaties en vrijwilligers steken de handen uit de mouwen om de Maas in een betere staat achter te laten dan waarin ze haar aangetroffen hebben. Dit is de spirit die we nodig hebben om duurzaamheidsvraagstukken het hoofd te bieden. Daarom ben ik heel trots om me als ambassadeur bij dit initiatief aan te sluiten.”
Paspoort: Max van Deursen
Leeftijd: 24 jaar
Woonplaats: Wageningen
Professie: Master student Climate Studies, Wageningen Universiteit
Vrije tijd: Natuur, fietsen, (trein)reizen, wonderlijke kamerplanten
Sanne, Abigail, Mirjam, Teresam en Shireen (Wageningen University) onderzochten rechten voor rivieren wereldwijd en pasten de lessen die zij hieruit haalden toe op rechten voor de Maas. Hun conclusie: geef de Maas rechten!
Op zaterdag 30 november trekken opruimhelden in heel Nederland de straat om op deze BLUE SATURDAY het grootste zwerfafvalprobleem van onze tijd zichtbaarder te maken dan ooit. Met blauw stoepkrijt worden achtergebleven peuken op straat gemarkeerd