Clean Rivers, Better Business

Maas Cleanup pakt de macht!

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen verovert de nieuwe campagne van Maas Cleanup de straten. We overtreden elke wet, laten de coalitie vallen, en dumpen ons afval. Niet heus natuurlijk: tussen de regels door klinkt een andere boodschap.

De campagne werd ontwikkeld door founding partner en strategisch communicatiebureau Viastory. “We konden het niet laten om een knipoog te maken naar de politiek”, zegt Toos Hofstede, partner bij Viastory en fervent voorvechter van duurzaam ondernemen en een schone Maas. In een interview in De Limburger benadrukt ze dat de campagne géén stemadvies is, maar wel een oproep om ook in het stemhokje aan de Maas te denken. En natuurlijk een oproep om op 18 maart mee te doen met Maas Cleanup Day.

Stem voor de Maas

Maas Cleanup vindt namelijk dat iedereen recht heeft op een gezond leefklimaat. Daarom breekt opnieuw het moment aan om verandering in gang te zetten en te kiezen voor een partij die oog heeft voor een schone riviernatuur. Toos: “We wijzen mensen erop dat hun stem het verschil maakt, maar we laten het aan de kiezer zelf om te kiezen.”

Tot 18 maart is de campagne zichtbaar in het Limburgse straatbeeld. Op driehoeksborden en abri’s, in culturele instellingen en diverse hotspots. Een krantenadvertentie in alle edities van De Limburger en op onze social mediakanalen. Sta jij achter onze boodschap? Help dan mee om het tij te keren. Download de Maas Cleanup toolkit en deel de campagne op je eigen social mediakanalen met je netwerk, vrienden, familie en collega’s.

Ruim mee op

We wachten niet op de formatie, maar gaan op zaterdag 18 maart alvast aan de slag om schoon schip te maken voor de Maas. Help jij ons mee? Meld je dan snel aan op acties.maascleanup.nl.

Meer nieuws

16 januari 2021
> cleanrivers

Kijk: Moeder en dochter voor het klimaat

"Ik merk dat mijn generatie het steeds belangrijker vindt om zich in te zetten voor het klimaat."

Bekijk de video

19 september 2020
> cleanrivers

In de media 2020

Overweldigd zijn we door de positieve reacties die we ontvangen op ons initiatief. Hieronder een greep uit de aandacht die de media geeft aan Maas Cleanup. Schroom niet om de berichten binnen je eigen netwerk te delen, spread the word!

Lees meer

18 maart 2023
> betterbusiness > cleanrivers

Maas Cleanup ruimt in één dag 200.000 kilo afval op

Duizenden vrijwilligers hebben samen met bedrijven en (natuur)organisaties gigantisch veel werk verzet om de oevers van de Maas en haar zijrivieren afvalvrij te maken.

Lees meer

Bekijk meer nieuws

Stay clean: volg ons!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date
over onze acties en ons netwerk