Clean Rivers, Better Business

Maas Cleanup goes West!

Wat begon met het idee van één ondernemer, is in vier jaar tijd uitgegroeid tot een stroom van bedrijven, maatschappelijke organisaties en vrijwilligers, die zich samen inzetten voor een schone Maas: Maas Cleanup.

Samen steken we de handen uit de mouwen om de Maas afvalvrij te maken. We zijn trots dat ook het Westen van Nederland zich aansluit bij deze groeiende beweging.

 

Niet lullen, maar poetsen

Dat is precies waar de Rotterdammer om bekend staat: z’n daadkracht en aanpak-mentaliteit. En dat komt goed van pas, willen we de Maas schoon krijgen. Er is namelijk een groot zwerfafvalprobleem in beken, rivieren en oceanen. Het gevolg? Schade aan flora en fauna en water dat zo vervuild is dat niemand het kan drinken. Het probleem is al jaren bekend, maar échte actie ontbreekt. Wij vinden dat iedereen recht heeft op schoon drinkwater en dat we ons samen moeten inzetten om het zwerfafvalprobleem op te lossen.

 

Doe je ook mee?

Is je bedrijf toe aan de volgende stap? Wil je niet alleen winst maken, maar ook waarde creëren? Wil je meer achterlaten dan wat er in je testament past? Sluit je dan aan bij Maas Cleanup.

Maas Cleanup is een actief netwerk waarin ondernemers, ambitieuze professionals en vrijwilligers worden samengebracht. We delen kennis en ervaring en bundelen onze krachten. We helpen elkaar in de transitie naar een duurzamer bedrijf, een betrokken organisatie en uiteindelijk naar een schonere riviernatuur.

 

Voordelen voor jou als partner:
● Partnerbijeenkomsten: Bijwonen van partnerbijeenkomsten met collega’s
● Maas Cleanup Day tools: Handschoenen, vuilniszakken, hesjes en petten
● Actie organiseren: Ondersteuning bij het organiseren van een actie tijdens Maas Cleanup Day
● Zichtbaarheid: Diverse vermeldingen via onze kanalen
● Maas Cleanup toolkit

Netwerk agenda

  • 17-1-2024 Maas Cleanup Onboarding Bijeenkomst 2024
  • 22-03-2024 Better Business Conferentie 2024
  • 23-03-2024 Maas Cleanup Day 2024

Meer nieuws

15 augustus 2021
> betterbusiness > cleanrivers

Extra Maas Cleanup:
in de media

Overweldigd zijn we door de positieve reacties die we ontvangen op ons initiatief. Hieronder een greep uit de aandacht die de media geeft aan Maas Cleanup. Schroom niet om de berichten binnen je eigen netwerk te delen, spread the word!

Lees meer

31 maart 2023
> betterbusiness > cleanrivers > maasindewet

#BetterBusiness Conferentie 2023

Op vrijdag 17 maart vond de jaarlijkse Better Business Conferentie plaats bij Château St. Gerlach in Houthem. Sprekers als Dirk Groot, Annette-Nobuntu Mul en Jessica den Outer trapten het nieuwe Maas Cleanup jaar af met inspirerende lezingen.

Lees meer

1 juni 2023

‘Het is fascinerend om te zien hoe de natuur dit gebied weer heeft ingenomen’

Aan de Huisbergerstraat in Heerlen, ingeklemd tussen woonwijken en bedrijventerreinen, ligt een verborgen groene parel. Vrijwilliger Henk Dussel ruimt er iedere maand op.

Lees meer

Bekijk meer nieuws

Stay clean: volg ons!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date
over onze acties en ons netwerk