Clean Rivers, Better Business

Maas Cleanup goes West!

Wat begon met het idee van één ondernemer, is in vier jaar tijd uitgegroeid tot een stroom van bedrijven, maatschappelijke organisaties en vrijwilligers, die zich samen inzetten voor een schone Maas: Maas Cleanup.

Samen steken we de handen uit de mouwen om de Maas afvalvrij te maken. We zijn trots dat ook het Westen van Nederland zich aansluit bij deze groeiende beweging.

 

Niet lullen, maar poetsen

Dat is precies waar de Rotterdammer om bekend staat: z’n daadkracht en aanpak-mentaliteit. En dat komt goed van pas, willen we de Maas schoon krijgen. Er is namelijk een groot zwerfafvalprobleem in beken, rivieren en oceanen. Het gevolg? Schade aan flora en fauna en water dat zo vervuild is dat niemand het kan drinken. Het probleem is al jaren bekend, maar échte actie ontbreekt. Wij vinden dat iedereen recht heeft op schoon drinkwater en dat we ons samen moeten inzetten om het zwerfafvalprobleem op te lossen.

 

Doe je ook mee?

Is je bedrijf toe aan de volgende stap? Wil je niet alleen winst maken, maar ook waarde creëren? Wil je meer achterlaten dan wat er in je testament past? Sluit je dan aan bij Maas Cleanup.

Maas Cleanup is een actief netwerk waarin ondernemers, ambitieuze professionals en vrijwilligers worden samengebracht. We delen kennis en ervaring en bundelen onze krachten. We helpen elkaar in de transitie naar een duurzamer bedrijf, een betrokken organisatie en uiteindelijk naar een schonere riviernatuur.

 

Voordelen voor jou als partner:
● Partnerbijeenkomsten: Bijwonen van partnerbijeenkomsten met collega’s
● Maas Cleanup Day tools: Handschoenen, vuilniszakken, hesjes en petten
● Actie organiseren: Ondersteuning bij het organiseren van een actie tijdens Maas Cleanup Day
● Zichtbaarheid: Diverse vermeldingen via onze kanalen
● Maas Cleanup toolkit

Netwerk agenda

  • 17-1-2024 Maas Cleanup Onboarding Bijeenkomst 2024
  • 22-03-2024 Better Business Conferentie 2024
  • 23-03-2024 Maas Cleanup Day 2024

Meer nieuws

13 maart 2024
> betterbusiness > cleanrivers

Het was Zondag in het Zuiden en Maas Cleanup

De makers van het spektakelmusical Het was Zondag in het Zuiden sluiten zich aan bij Maas Cleanup. Frans Hendrickx, directeur Toneelgroep Maastricht: “Dit is een partnership dat op heel veel vlakken klopt."

Lees meer

19 september 2020
> cleanrivers

In de media 2020

Overweldigd zijn we door de positieve reacties die we ontvangen op ons initiatief. Hieronder een greep uit de aandacht die de media geeft aan Maas Cleanup. Schroom niet om de berichten binnen je eigen netwerk te delen, spread the word!

Lees meer

8 maart 2023
> cleanrivers

‘Of we met 5 of 100 vrijwilligers zijn: we leveren altijd een bijdrage’

Edith Rutten en Marc Crousen zetten zich vanuit hun stichting Eijsden-Margraten Cleanup in voor een afvalvrije omgeving. Ondanks dat het af en toe een onbegonnen strijd lijkt, blijven zij zich onverminderd inzetten.

Lees meer

Bekijk meer nieuws

Stay clean: volg ons!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date
over onze acties en ons netwerk