Clean Rivers, Better Business

Kijk: Litter Free Rivers and Streams

Het overschot aan plastic afval in onze omgeving is een sociaal probleem. Alle landen hebben er in meer of mindere mate mee te maken.

Samenwerken, over grenzen heen
Het probleem stopt niet aan de grens, zeker niet bij grensoverschrijdende beken en rivieren. Komen tot een gezamenlijke oplossing vraagt om samenwerking. Voor het stroomgebied van de Maas heeft een aantal instanties in Nederland, België en Duitsland de handen ineen geslagen in het project LIVES. LIVES (litter free rivers and streams) richt zich op het gezamenlijk terugdringen van plastic afval in de Maas en de beken die hierin uitmonden met minimaal 50%. Het project wordt mede gefinancierd met behulp van een bijdrage uit het Interreg Euregio Maas-Rijn-subsidiefonds. De doorlooptijd van het project is drie jaar (2020, 2021 en 2022).

“Water heeft geen grenzen. Mensen doen dat, maar dat betekent dat we grensoverschrijdend moeten samenwerken om dit soort problemen op te lossen en dat kunnen we ook!”
Sylvia Spierts - projectmanager LIVES

Voor LIVES ontwikkelde Richard Dols samen met Viastory een mini documentaire waarin hij treffend verbeeld voor welke uitdagingen we staan. Waarom samenwerken over de grenzen heen noodzakelijk is. Waarom we iedereen aan boord nodig hebben om dit probleem op te lossen. Waarom we niet één nodig hebben, maar veel oplossingen.

Meer info: https://litterfreeriversandstreams.eu/ 

Meer nieuws

20 december 2023
> betterbusiness > cleanrivers

Nieuwe partner Fortuna Sittard: “De kracht van voetbal”

Als pionier van het betaald voetbal in Nederland is Fortuna een begrip in Limburg en ver daarbuiten. Sinds kort is de voetbalclub partner van Maas Cleanup. “We laten zien hoe het op een eenvoudige manier anders kan”.

Lees meer

26 juni 2020
> betterbusiness > cleanrivers

Grote schoonmaak voor onze Maas

De oevers van de Maas tussen Eijsden en Mook krijgen 19 september een grote beurt. Met steun van bedrijven en duizenden vrijwilligers wordt afval op en langs het Limburgse deel van de rivier opgeruimd. Initiatiefnemer Huub Waterval legt uit.

Lees meer

23 september 2022
> cleanrivers

‘Het grootste probleem is de onzichtbare vervuiling’

Li An Phoa voert al jaren actie om aandacht te vragen voor haar missie van rivieren met drinkbaar water. Haar actie ontstaat tijdens een kanotocht in Canada waar ze het water van de rivier letterlijk veilig kan drinken.

Lees meer

Bekijk meer nieuws

Stay clean: volg ons!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date
over onze acties en ons netwerk