Clean Rivers, Better Business

Impact 2019/2023

Een stuwende kracht met enorme impact. Samen maakten we van woorden werkelijkheid. Van een idee een beweging die nog altijd groeit. We eindigen 2023 opnieuw met grote verwachtingen. En starten 2024 met een vraag: doe je mee? We hebben je nodig!

We kregen tienduizenden mensen op de been, ruimden honderdduizenden kilo’s afval op en haalden meermaals het landelijke nieuws. Er is een stroming op gang gekomen die niemand meer kan of wil stoppen. Samen kunnen én blijven we het tij keren. Maar er is meer nodig dan alleen opruimen. Véél meer. Daarom zetten we een stapje bij en nodigen we opnieuw iedereen uit om onderdeel te worden van onze beweging.

Meer nieuws

4 september 2023
> betterbusiness > cleanrivers

‘De balans tussen de economische en ecologische belangen is scheef’

Met de founding partners van Maas Cleanup blikken we terug op de afgelopen jaren. Waarom de Maas nog niet plasticvrij is, niet gelukt is en wat er nodig is om dit doel wél te behalen, bespreken we met Huub Waterval van Nextview.

Lees meer

8 juli 2020
> cleanrivers

Kijk: Sylvia Spierts gaat de grens over!

"Niemand is wettelijk verantwoordelijk voor het afval in water. Jij niet, ik niet..."

Bekijk de video

22 februari 2024
> cleanrivers > maasindewet

Onderzoek: PFAS en Rechten voor de Natuur

Onder begeleiding van de Wageningen Universiteit en Jessica den Outer hebben 6 studenten onderzoek gedaan naar de vraag: "Hoe kan een ‘rechten van de rivier’-perspectief bijdragen aan het terugdringen van de PFAS-vervuiling in de Maas?"

Lees meer

Bekijk meer nieuws

Stay clean: volg ons!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date
over onze acties en ons netwerk