Clean Rivers, Better Business

Extra Maas Cleanup:
in de media

Overweldigd zijn we door de positieve reacties die we ontvangen op ons initiatief. Hieronder een greep uit de aandacht die de media geeft aan Maas Cleanup. Schroom niet om de berichten binnen je eigen netwerk te delen, spread the word!

NOS stories  

15 augustus, 12:00 u
Kijk hier terug

RTL Nieuws 

14 augustus 18:00 u
Kijk de uitzending hier terug (vanaf 08:00 minuut)

NPO radio 1

14 augustus, 16:00 u
Ruim 2000 vrijwilligers ruimen aangespoeld afval rond de Maas op: ‘Komen ongeveer alles tegen’

Luister hier het fragment terug

De Limburger

14 augustus, 17:44 u
Zelfs uit Groningen komt hulp voor de vervuilde Maasoevers in Eijsden. Maar wacht eens even: Groningen en Lopik liggen wel een heel eind uit de buurt. „Wij nemen nu eenmaal graag onze verantwoordelijkheid.” Maar ze moeten toegeven dat de firma waar beiden voor werken dit soort vrijwilligerswerk ook wel heel erg stimuleert. „Wij krijgen zeven dagen per jaar om vrijwilligerswerk te doen. Dit is een zaterdag, daar krijgen we een verlofdag voor terug.”

Lees het artikel op De Limburger

NU.nl

14 augustus 12:00 u
Meer dan tweeduizend vrijwilligers zijn zaterdag bezig met het opruimen van de grote hoeveelheid afval langs de oevers van de Maas. Het afval stapelde zich op tijdens de overstromingen in juli.

Lees het artikel op NU.nl

De Limburger (video)

14 augustus, 10:00 u
Op tientallen plekken van Eijsden tot in Gennep komen teams in acties. Ook aan de oevers van de kleinere zijrivieren worden de mouwen opgestroopt om onder meer het vele plastic, huishoudelijk, camping- en bouwafval te verwijderen.

Bekijk de video 

1Limburg

14 augustus 07:00 u
Meer dan 1500 vrijwilligers gaan zaterdag aan de slag met het opruimen van de troep op de oevers langs de Maas die tijdens de overstromingen in juli is aangespoeld.

Lees het artikel op 1Limburg

De Limburger

12 augustus, 15:36 u
De jaarlijks Maas Cleanup trekt normaal zo’n zevenhonderd vrijwilligers. Voor aanstaande zaterdag hebben zich ruim vijftienhonderd mensen aangemeld die de rotzooi tussen Eijsden en Gennep opruimen. „Hier zijn we nog maanden mee bezig.”

Lees meer via De Limburger

1Limburg

27 juli, 22:26 u
De actie is een initiatief van Schone Maas, Schone Rivieren, LIVES en Maas Cleanup. Volgens de Maas Cleanup hebben de Maas en haar zijrivieren “ongekende krachten laten zien” tijdens de wateroverlast die Limburg trof. “Nu het water is gezakt, komt er er een gigantische hoeveelheid afval aan de oppervlakte. Er moet een grote klus geklaard worden en daar kan alle hulp bij gebruikt worden.”

Lees meer via 1Limburg

Trouw

23 juli, 17:00 uur
In de buurt van Roermond kijken Sylvia Spierts (IVN Natuureducatie en Maas Cleanup) en Jos Berends (Het Limburgs Landschap) hoeveel afval er ligt. Zij staan te popelen om op te ruimen, maar dat mag nog niet van Rijkswaterstaat.

Lees het hele artikel van Trouw

Nieuwsuur

21 juli, 21:30 uur
En ook onder water ligt veel afval dat kan leiden tot gevaarlijke situaties voor de scheepvaart en bijvoorbeeld sluizen. “Met heel veel vrijwilligers in samenwerking met bedrijven en waterbeherende partijen gaan we de schouders eronder zetten en de strijd aan”, aldus onze coördinator Noï Boesten vanavond bij Nieuwsuur.

Bekijk de uitzending van Nieuwsuur

RTL Nieuws

20 juli, 19:30 u
RTL nieuws bericht over de grote klus die ons staat te wachten om de natuur rondom de Maas en andere rivieren in Limburg weer schoon te krijgen.

Bekijk de uitzending van RTL Nieuws

 

 

 

Meld je aan: Maas Cleanup 18 september

Meld je aan voor een georganiseerde opruimactie of organiseer zelf een actie.

 

Bekijk meer

Meer nieuws

26 augustus 2021
> cleanrivers > maasindewet

‘Limburgse Maas dreigt afvoerputje van Europa te worden’

Limburg moet zich gaan voorbereiden op grote hoeveelheden afval, die door extreme regenval via de rivieren het land instromen.

Lees meer

12 oktober 2021
> maasindewet

Can nature get it right?

Wereldwijd zijn er al meerdere rivieren geregistreerd als rechtspersoon. En ook in ons land zijn er tal van initiatieven om wateren en natuur juridische rechten te geven. Kun je dan ook door de Maas voor de rechter worden gedaagd?

Lees meer

31 januari 2023
> cleanrivers

Tentoonstelling Mens & Maas

Museum de Domijnen presenteert in het Erfgoedcentrum in Sittard een overzichtstentoonstelling over de Maas, de rivier die telkens weer opnieuw een belangrijke rol speelt in het leven van de Limburgers en inwoners van de regio.

Lees meer

Bekijk meer nieuws

Stay clean: volg ons!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date
over onze acties en ons netwerk