Clean Rivers, Better Business

Commitment Day 2023

Drie jaar is het inmiddels geleden dat wij op Château Neercanne voor het eerst kennis maakten met de founding partners van Maas Cleanup: de ondernemers en de maatschappelijke organisaties van het eerste uur.

Met deze ondernemers en organisaties zitten we samen om tafel en erkennen dat we elkaar nodig hebben om het groeiende zwerfafvalprobleem op te lossen. We delen onze ambities en verdelen de taken.

Het project raakt in een stroomversnelling. Overdonderd, dat zijn we. Iedereen haakt aan. Met elke nieuwsuiting, met elke vrijwilliger die zich meldt, met elke nieuwe partner groeit onze beweging. Al snel is ‘onze’ Maas Cleanup een begrip.

Inmiddels zijn we drie jaar verder en hebben we ruim 38.650 vrijwilligers op de been gebracht. In meer dan 720 acties raapten we samen een dikke 733.000 kilo afval van oevers en straten. We stelden zelfs een petitie op die we aanboden aan de Tweede Kamer. Maar we zijn er nog lang niet!

Op 12 april 2023 was het tijd om met alle partners terug te blikken op drie zinvolle jaren en te toosten op een hoopvolle toekomst. We hebben ons met veel enthousiasme opnieuw gecommitteerd en kijken ernaar uit om de Maas, samen met alle vrijwilligers en andere organisaties, tegen vervuiling te blijven beschermen.

Dank aan Huub Waterval voor je bezielende leiderschap en dank aan alle partners en vrijwilligers die zich samen met ons (blijven) inzetten voor een schone Maas.

De komende tijd kun je op de website interviews met de founding partners lezen.

Meer nieuws

16 september 2020
> betterbusiness > cleanrivers

Hoe moeder Maas het Limburgse bedrijfsleven verbindt

Gewapend met handschoenen, prikstokken, grijpers en afvalzakken trekken zaterdag 19 september zo’n 5000 mensen de Limburgse natuur in om zoveel mogelijk afval te verzamelen.

Lees meer

27 september 2021
> betterbusiness > cleanrivers > maasindewet

Resultaten Maas Cleanup 2021

Wauw! Dit jaar kleurde Limburg maar liefst twee (!) keer blauw, en inmiddels zijn de resultaten daarvan binnen.

Kijk je mee? Geluid aan! 

11 maart 2023
> cleanrivers

‘De natuur kan niet voor zichzelf opkomen, dat moeten wij doen’

Suzanne van Knippenberg (36) is opgegroeid met respect en bewondering voor de natuur. Ze zegt aangestoken te zijn met het 'opruimvirus' en richtte met Laurie Baggen de stichting Venlo Schoon op.

Lees meer

Bekijk meer nieuws

Stay clean: volg ons!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date
over onze acties en ons netwerk