Clean Rivers, Better Business

Commitment Day 2023

Drie jaar is het inmiddels geleden dat wij op Château Neercanne voor het eerst kennis maakten met de founding partners van Maas Cleanup: de ondernemers en de maatschappelijke organisaties van het eerste uur.

Met deze ondernemers en organisaties zitten we samen om tafel en erkennen dat we elkaar nodig hebben om het groeiende zwerfafvalprobleem op te lossen. We delen onze ambities en verdelen de taken.

Het project raakt in een stroomversnelling. Overdonderd, dat zijn we. Iedereen haakt aan. Met elke nieuwsuiting, met elke vrijwilliger die zich meldt, met elke nieuwe partner groeit onze beweging. Al snel is ‘onze’ Maas Cleanup een begrip.

Inmiddels zijn we drie jaar verder en hebben we ruim 38.650 vrijwilligers op de been gebracht. In meer dan 720 acties raapten we samen een dikke 733.000 kilo afval van oevers en straten. We stelden zelfs een petitie op die we aanboden aan de Tweede Kamer. Maar we zijn er nog lang niet!

Op 12 april 2023 was het tijd om met alle partners terug te blikken op drie zinvolle jaren en te toosten op een hoopvolle toekomst. We hebben ons met veel enthousiasme opnieuw gecommitteerd en kijken ernaar uit om de Maas, samen met alle vrijwilligers en andere organisaties, tegen vervuiling te blijven beschermen.

Dank aan Huub Waterval voor je bezielende leiderschap en dank aan alle partners en vrijwilligers die zich samen met ons (blijven) inzetten voor een schone Maas.

De komende tijd kun je op de website interviews met de founding partners lezen.

Meer nieuws

16 maart 2022
> betterbusiness

De reinigende kracht van een idee uit ergernis

Huub Waterval over 2,5 jaar Maas Cleanup

Lees meer

12 maart 2024
> betterbusiness > cleanrivers

Nieuwe partner Fourtop ICT haalt Maas Cleanup naar Rotterdam

Aan de rand van Hendrik-Ido-Ambacht, tussen Dordrecht en Rotterdam, huist Fourtop ICT. Een IT-bedrijf met een missie en uitzicht op de rivier de Noord. “Toen ik zag wat Maas Cleanup in Limburg doet, dacht ik: waarom doen we dat hier niet?”

Lees meer

16 maart 2022
> maasindewet

Jan Terlouw over #Maasindewet

Nu hoeft niemand zich verantwoordelijk te voelen voor het afval in onze rivier. Dat willen wij veranderen, door de rechten van de Maas, wettelijk te verankeren. Waarom? Kijk de video van Jan Terlouw.

Bekijk de video

Bekijk meer nieuws

Stay clean: volg ons!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date
over onze acties en ons netwerk