Clean Rivers, Better Business

Bijenkorf-teams op pad voor eigen Maas Cleanup

Naast de grote jaarlijkse Maas Cleanup zetten vrijwilligers hun eigen opruimactie op touw. Zondag 13 maart trokken twee teams van de Bijenkorf in Maastricht naar de Maas.

Aan de oostelijke oever gingen de twintig vrijwilligers aan de slag om vooral plastic, polystyreen en isolatieschuim te rapen. Water en wind zorgen er voor dat de resten van de grote vervuiling door het hoog water in juli 2021 in steeds kleinere stukjes uiteen vallen. Het maakt het opruimen tot het spreekwoordelijke monnikenwerk. De medewerkers van de Bijenkorf slaagden er toch in grote zakken vol afval te verzamelen.

De halfjaarlijkse opruimactie past in het beleid van de Bijenkorf. Onder het motto ‘De toekomst is groen’ werkt het bedrijf samen met leveranciers aan duurzaamheid. Daarnaast wil de Bijenkorf een bijdrage leveren aan een betere samenleving. Dat gebeurt door donaties en het faciliteren van vrijwilligerswerk door medewerkers.

Tekst & Foto: Harry Lindelauf

Meer nieuws

27 september 2021
> betterbusiness > cleanrivers > maasindewet

Resultaten Maas Cleanup 2021

Wauw! Dit jaar kleurde Limburg maar liefst twee (!) keer blauw, en inmiddels zijn de resultaten daarvan binnen.

Kijk je mee? Geluid aan! 

6 mei 2023
> betterbusiness

‘We hebben een beweging op gang gebracht’

Met de founding partners van Maas Cleanup blikken we terug op de afgelopen jaren. Zo ook met Camille Oostwegel van Oostwegel Collection.

Lees meer

29 maart 2023
> betterbusiness > cleanrivers

‘Collega’s, vrienden en familie: ik wil zo veel mogelijk mensen enthousiasmeren mee te doen’

“Het is goed om te zien dat er mensen zijn die niet hun kop in het zand, maar juist boven het maaiveld uit willen steken met concrete acties en lobby.” Vrijwilliger Pascal Ollers zet zich in om zo veel mogelijk mensen én bedrijven te werven.

Lees meer

Bekijk meer nieuws

Stay clean: volg ons!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date
over onze acties en ons netwerk