Bijenkorf-teams op pad voor eigen Maas Cleanup
Naast de grote jaarlijkse Maas Cleanup zetten vrijwilligers hun eigen opruimactie op touw. Zondag 13 maart trokken twee teams van de Bijenkorf in Maastricht naar de Maas.
Naast de grote jaarlijkse Maas Cleanup zetten vrijwilligers hun eigen opruimactie op touw. Zondag 13 maart trokken twee teams van de Bijenkorf in Maastricht naar de Maas.
Aan de oostelijke oever gingen de twintig vrijwilligers aan de slag om vooral plastic, polystyreen en isolatieschuim te rapen. Water en wind zorgen er voor dat de resten van de grote vervuiling door het hoog water in juli 2021 in steeds kleinere stukjes uiteen vallen. Het maakt het opruimen tot het spreekwoordelijke monnikenwerk. De medewerkers van de Bijenkorf slaagden er toch in grote zakken vol afval te verzamelen.
De halfjaarlijkse opruimactie past in het beleid van de Bijenkorf. Onder het motto ‘De toekomst is groen’ werkt het bedrijf samen met leveranciers aan duurzaamheid. Daarnaast wil de Bijenkorf een bijdrage leveren aan een betere samenleving. Dat gebeurt door donaties en het faciliteren van vrijwilligerswerk door medewerkers.
Tekst & Foto: Harry Lindelauf
Weinig mensen die de uiterwaarden van de Maas beter kennen dan Leendert Verhoeven. Als technisch manager organiseert hij onder andere het groenbeheer tussen dijken en rivier, van Eijsden tot Raamsdonksveer.
"Ik merk dat mijn generatie het steeds belangrijker vindt om zich in te zetten voor het klimaat."
Dat de petitie ‘Maas in de wet’ op 29 maart 2022 wordt overhandigd aan een delegatie van de Tweede Kamer is te danken aan de juristen Jessica den Outer en Nina Rijsterborgh. De overhandiging markeert een mijlpaal na bijna twee jaar denk- en spitwerk.