Bijenkorf-teams op pad voor eigen Maas Cleanup
Naast de grote jaarlijkse Maas Cleanup zetten vrijwilligers hun eigen opruimactie op touw. Zondag 13 maart trokken twee teams van de Bijenkorf in Maastricht naar de Maas.
Naast de grote jaarlijkse Maas Cleanup zetten vrijwilligers hun eigen opruimactie op touw. Zondag 13 maart trokken twee teams van de Bijenkorf in Maastricht naar de Maas.
Aan de oostelijke oever gingen de twintig vrijwilligers aan de slag om vooral plastic, polystyreen en isolatieschuim te rapen. Water en wind zorgen er voor dat de resten van de grote vervuiling door het hoog water in juli 2021 in steeds kleinere stukjes uiteen vallen. Het maakt het opruimen tot het spreekwoordelijke monnikenwerk. De medewerkers van de Bijenkorf slaagden er toch in grote zakken vol afval te verzamelen.
De halfjaarlijkse opruimactie past in het beleid van de Bijenkorf. Onder het motto ‘De toekomst is groen’ werkt het bedrijf samen met leveranciers aan duurzaamheid. Daarnaast wil de Bijenkorf een bijdrage leveren aan een betere samenleving. Dat gebeurt door donaties en het faciliteren van vrijwilligerswerk door medewerkers.
Tekst & Foto: Harry Lindelauf
Op vrijdag 17 maart vond de jaarlijkse Better Business Conferentie plaats bij Château St. Gerlach in Houthem. Sprekers als Dirk Groot, Annette-Nobuntu Mul en Jessica den Outer trapten het nieuwe Maas Cleanup jaar af met inspirerende lezingen.
“Maas Cleanup laat de coalitie vallen. Maas Cleanup dumpt haar afval. Maas Cleanup pakt de macht,” somt Geert Gabriëls, gedeputeerde Natuur, Milieu en Erfgoed bij de provincie Limburg, de campagneslogans op.
Met een budget voor duurzame initiatieven staat ‘goed doen’ bij Maandag® helemaal op de kaart. Judith Roodenrijs, Programmamanager Duurzaamheid, vertelt hoe de lokale vestigingen voor maatschappelijke projecten in de lead zijn.