Clean Rivers, Better Business

Maas Cleanup opruimacties

Doe jij met ons mee? Samen maken we de Maas en haar oevers weer afvalvrij. Sluit je aan bij een Maas Cleanup opruimactie of organiseer er zelf een.

Een stroom aan initiatieven van Eijsden tot de Mookerhei. Voor de Maas: de levensader voor struiners en fietsers, voor werkers en schippers. Dus doe mee. Grijp je kans. Steek je handen uit je mouwen, neem een grijper en een vuilniszak. Trek je handschoenen aan. En ga mee op pad. 

Samen geven we de riviernatuur de bescherming die ze verdient. Samen zorgen we voor de grond van ons bestaan. Want alleen met aandacht voor onze omgeving, is er toekomst.

Opruimacties

We organiseren het hele jaar door cleanups. Meld je aan voor een georganiseerde opruimactie of organiseer er zelf een.

Meld je aan

Hoe organiseer je een opruimactie?

Deel je resultaten!

Wat fijn dat jij met jouw groep de Maasoever weer een stukje schoner hebt gemaakt! We zijn heel benieuwd naar het afval dat jullie hebben gevonden. We verzamelen die gegevens om een beter beeld te krijgen van de omvang van het probleem én van wat we met z’n allen bereiken.

Bekijk meer

Teken de petitie Maas in de wet

Niemand voelt zich verantwoordelijk voor het afval in mijn achtertuin. En dat wil ik veranderen door mijn rechten wettelijk vast te leggen. Doe je mee? Teken dan mijn petitie.

Ik teken de petitie

Deel Maas Cleanup op social media

Download onze toolkit en deel Maas Cleanup op je eigen socialmediakanalen met je netwerk, vrienden, familie en collega’s.

Download de toolkit

Stay clean: volg ons!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date
over onze acties en ons netwerk