Clean Rivers, Better Business

Laat de Maas niet zinken

Vele Nederlanders zijn afhankelijk van het water van de Maas. Helaas bevinden zich steeds meer en meer hoeveelheden van chemicaliën in haar water die de drinkbaarheid bedreigen.

In deze serie een visuele representatie van de overname van de rivier door het afval van de mens. Het water wordt troebeler, onze kans om dat tegen te gaan, kleiner. 

De posters hebben een vlek waarvan de kleur is opgebouwd uit informatie van het (vervuilende) element. Neem bijvoorbeeld Zink: het 30e element in het periodiek systeem, afkorting Zn en dus de 16e en 14e letter van het alfabet, vormen samen de hexadecimale kleurcode: #302614, de kleur van de vlek. De grootte en overlap van de vlek representeren de groei van de vervuiling.

Mijn naam is Esmeralda, oud-stagiair bij Viastory en student Communication & Multimedia Design, en ik wil me graag inzetten voor een schone toekomst waarin ik oud kan worden en zorgeloos kan genieten van de natuur om me heen. Waarin het besluit om kinderen te nemen niet afhangt van een dreigende klimaatramp, waarin ik niet bang ben een onnatuurlijke dood te sterven en waarin massaproductie en consumentisme slechts begrippen uit een geschiedenisboek zijn. Een wereld waar respectvol omgaan met al het moois wat de wereld te bieden heeft, weer de norm wordt.

Het probleem gaat zichzelf niet oplossen. Stem voor een oplossing. Stem voor de #MAASINDEWET.

Meer nieuws

23 juni 2021
> cleanrivers

Proef om meer medicijnresten uit afvalwater te halen

Waterschapsbedrijf Limburg (WBL) test of het mogelijk is meer medicijnresten uit afvalwater te halen.

Lees meer

22 juni 2021
> betterbusiness > cleanrivers

WML: in- en extern ‘anders doen’

Wat als we het samen anders doen? Die uitnodigende vraag stelt de Maas Cleanup. Wij vroegen de organisaties die Maas Cleanup steunen wat zij in eigen huis ‘anders doen’ om minder plastic te gebruiken. Dit keer WML, het Limburgse drinkwaterbedrijf.

Lees meer

15 augustus 2021
> cleanrivers

Extra Maas Cleanup: fotoverslag

Wow! Meer dan 1.500 vrijwilligers hebben zaterdag 14 augustus de handen uit de mouwen gestoken. Bekijk hier de foto's!

Bekijk hier de foto's

Bekijk meer nieuws

Stay clean: volg ons!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date
over onze acties en ons netwerk