Clean Rivers, Better Business

Bijenkorf-teams op pad voor eigen Maas Cleanup

Naast de grote jaarlijkse Maas Cleanup zetten vrijwilligers hun eigen opruimactie op touw. Zondag 13 maart trokken twee teams van de Bijenkorf in Maastricht naar de Maas.

Aan de oostelijke oever gingen de twintig vrijwilligers aan de slag om vooral plastic, polystyreen en isolatieschuim te rapen. Water en wind zorgen er voor dat de resten van de grote vervuiling door het hoog water in juli 2021 in steeds kleinere stukjes uiteen vallen. Het maakt het opruimen tot het spreekwoordelijke monnikenwerk. De medewerkers van de Bijenkorf slaagden er toch in grote zakken vol afval te verzamelen.

De halfjaarlijkse opruimactie past in het beleid van de Bijenkorf. Onder het motto ‘De toekomst is groen’ werkt het bedrijf samen met leveranciers aan duurzaamheid. Daarnaast wil de Bijenkorf een bijdrage leveren aan een betere samenleving. Dat gebeurt door donaties en het faciliteren van vrijwilligerswerk door medewerkers.

Tekst & Foto: Harry Lindelauf

Meer nieuws

16 maart 2022
> maasindewet

Jan Terlouw over #Maasindewet

Nu hoeft niemand zich verantwoordelijk te voelen voor het afval in onze rivier. Dat willen wij veranderen, door de rechten van de Maas, wettelijk te verankeren. Waarom? Kijk de video van Jan Terlouw.

Bekijk de video

4 januari 2021
> cleanrivers

Kijk: Litter Free Rivers and Streams

Het overschot aan plastic afval in onze omgeving is een sociaal probleem. Alle landen hebben er in meer of mindere mate mee te maken.

Bekijk de video

15 augustus 2021
> betterbusiness > cleanrivers

Extra Maas Cleanup:
in de media

Overweldigd zijn we door de positieve reacties die we ontvangen op ons initiatief. Hieronder een greep uit de aandacht die de media geeft aan Maas Cleanup. Schroom niet om de berichten binnen je eigen netwerk te delen, spread the word!

Lees meer

Bekijk meer nieuws

Stay clean: volg ons!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date
over onze acties en ons netwerk