Clean Rivers, Better Business

Workshop: Rechten voor de Maas

Benieuwd hoe we rechten aan de Maas (en andere rivieren) gaan geven? Waarom dit belangrijk is? En hoe jij hier aan bij kan dragen? Meld je aan voor de workshop Rechten voor de Maas op 14 juli en leer meer over de Maas in de wet!

Over de workshop

Tijdens deze online workshop door Jessica den Outer, VN-expert Rechten voor de Natuur, wordt het snelgroeiende concept van rechten voor rivieren geïntroduceerd. Van de Whanganui rivier in Nieuw-Zeeland tot aan de heilige rivieren in Bangladesh, over de hele wereld krijgen rivieren rechten. Wat voor lessen kunnen we leren van andere landen die rechtspersoonlijkheid aan rivieren toekennen? Na deze introductie zullen we dieper ingaan op de rechten voor de Maas. Waarom zou de Maas rechten moeten hebben? Wat voor petitie heeft de Maas Cleanup hiervoor opgesteld en hoe brengen we dit idee naar de Tweede Kamer? Samen gaan we kijken hoe we de Maas in de wet kunnen dichten.

Over Jessica den Outer

Jessica den Outer heeft een achtergrond in internationaal milieurecht en is zelfstandig consultant, schrijfster en spreker op het gebied van rechten voor de Natuur. In 2019 werd ze erkend als een expert op dit gebied door het Harmony with Nature-programma van de Verenigde Naties. Jessica’s missie is om mensen in Nederland te inspireren door de wereldwijde ontwikkelingen in juridische emancipatie van de Natuur. In 2020 kreeg ze een plekje in de Duurzame Jonge 100.

Praktische informatie en aanmelden

Datum: woensdag 14 juli
Tijd: 19.30 – 21.00 uur
Locatie: Online, via Zoom
Deelnemen: Meld je aan via dit aanmeldformulier

Het programma en de deelnamelink ontvang je enkele dagen voor aanvang van de workshop via het e-mailadres dat je in het aanmeldformulier hebt opgegeven.

Bij vragen kun je contact opnemen met Noï Boesten (n.boesten@ivn.nl).

Meer nieuws

11 maart 2023
> cleanrivers

‘De natuur kan niet voor zichzelf opkomen, dat moeten wij doen’

Suzanne van Knippenberg (36) is opgegroeid met respect en bewondering voor de natuur. Ze zegt aangestoken te zijn met het 'opruimvirus' en richtte met Laurie Baggen de stichting Venlo Schoon op.

Lees meer

3 januari 2022
> maasindewet

Onderzoek: rechten voor de Maas

Sanne, Abigail, Mirjam, Teresam en Shireen (Wageningen University) onderzochten rechten voor rivieren wereldwijd en pasten de lessen die zij hieruit haalden toe op rechten voor de Maas. Hun conclusie: geef de Maas rechten!

Lees meer

21 maart 2023
> cleanrivers

Het Limburgs Museum lanceert innoverend online multimediaal verhalenplatform

Ons.limburgsmuseum.nl zet actief in op de verhalen van de Limburgers zelf. Op dit platform is er de mogelijkheid om hun ervaringen, herinneringen en kennis te delen.

Lees meer

Bekijk meer nieuws

Stay clean: volg ons!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date
over onze acties en ons netwerk