Wat nou als we het samen doen?
Daags vóór de Maas Cleanup besluiten Maastricht 4 Climate en Precious Plastic Maastricht alvast te beginnen met het opruimen van plastic.
Daags vóór de Maas Cleanup besluiten Maastricht 4 Climate en Precious Plastic Maastricht alvast te beginnen met het opruimen van plastic.
Om dit vervolgens terug te bezorgen bij het Europese hoofdkantoor van SABIC, plasticproducent en partner van Maas Cleanup. In een reactie zegt Sabic:
“We zijn niet alleen onderdeel van het plastic afvalprobleem, maar we zijn ook een belangrijke schakel in de oplossing. Plastic en ander afval hoort niet in de natuur thuis. En dat is waarvoor deze Maas Cleanup-actie is opgezet. Als producent voelen we ons ook verantwoordelijk om de cirkel van plastic afval te kunnen sluiten. We hebben in het productieproces een actie om te voorkomen dat er plastic pellets in onze omgeving terechtkomen. En we ontwikkelen oplossingen om plastics te kunnen hergebruiken. Een voorbeeld is de fabriek die we in Geleen bouwen om plastic afval te recyclen tot nieuwe kunststoffen.”
Een week later vindt er een gesprek plaats tussen leden van de stuurgroep van Maas Cleanup en de beide actiegroepen. Uiteindelijk streven we hetzelfde doel na: plasticvrije oceanen en rivieren. En daar hebben we iedereen in de keten bij nodig.
Wat als we het samen anders doen? Die uitnodigende vraag stelt de Maas Cleanup. Wij vroegen de organisaties die Maas Cleanup steunen wat zij in eigen huis ‘anders doen’ om minder plastic te gebruiken. Dit keer WML, het Limburgse drinkwaterbedrijf.
"Ik merk dat mijn generatie het steeds belangrijker vindt om zich in te zetten voor het klimaat."
Zaterdag 18 maart zet Maas Cleanup zich voor het vierde jaar op rij in om de Maas en haar stroomgebieden afvalvrij te maken. Met 209 acties en meer dan 7500 aanmeldingen is de verwachting dat er ongekend veel afval wordt opgeruimd.