Wij dagen je uit om iets te maken dat mensen raakt, inspireert en in beweging brengt om de Maas niet alleen schoon te maken, maar ook schoon te houden!
Maas in de wet
Wij willen namelijk zorgen voor de Maas in de wet. Nu hoeft niemand zich verantwoordelijk te voelen voor het afval in onze rivier. Dat willen wij veranderen, door de rechten van de Maas wettelijk te verankeren. Na de overstromingen van afgelopen juli hebben we met duizenden vrijwilligers 137.000 kilo afval opgeruimd langs de rivieroevers. En dat was alleen in Limburg. En dagelijks komt er meer afval bij. Het wordt tijd dat de Maas voor haar eigen rechten opkomt. We vragen aandacht voor de rechten van de Maas door de petitie Maas in de wet. Op die manier kunnen we de Maas een stem geven.
Heb jij een hart voor de Maas?
Wij vragen je hulp: hoe ga jij zoveel mogelijk mensen aanspreken en activeren om op te komen voor de Maas? Ontwerp je een poster? Of bierviltjes? Stickers? Een etiket voor herbruikbare waterflesjes? Of bedenk je een heus kunstwerk aan de Maas? Slijp je potlood of duik in je computer, stuur ons je ontwerp toe en wordt onderdeel van onze campagne!
Meedoen?
Te gek!
Meedoen is heel simpel. Word onderdeel van de oplossing en overtuig anderen met jouw ontwerp. Wat is volgens jou het grote probleem waardoor de Maas zo vervuild is? Kaart het aan! Zie jij rechten voor de natuur ook als een van de oplossingen om de Maas schoon te houden of zie jij de oplossing misschien wel dichterbij huis? Laat het de wereld zien!
1. Maak een fantastisch ontwerp
2. Verstuur je ontwerp naar ons toe via hanneke@viastory.com
3. Vergeet je naam en URL of instagramaccount niet te vermelden!
Samen kunnen we ervoor zorgen dat de rechten van de Maas wettelijk verankerd worden. Zo kunnen we onze rivier de bescherming bieden die zij verdient en stroomt onze rivier straks vrij van afval. Haal inspiratie uit de verhalen van onze vrijwilligers, partners en sponsoren en laat van je horen!
Wil je meer doen?
Dat kan!
1. Teken de petitie #Maasindewet! Zo houden we onze rivier schoon
2. Download de campagne toolkit en hang een van de posters op op je voordeur, op je werk of sportclub
3. Plaats een bericht op je eigen social media met de hashtag #maascleanup en tag ons in je bericht
4. Download het impactverslag en lees hoe jij je kunt inzetten voor een schone natuur