Toos Hofstede
Viastory, Maastricht
Maatschappelijk verantwoord ondernemen is niet iets wat je erbij doet, het is een fundamenteel onderdeel van ondernemenLees het verhaal
“Dit groeiende afvalprobleem is niet opgelost met een dag opruimen maar het helpt wel enorm om mensen en vooral bedrijven te betrekken en bewustzijn te verhogen”
Wat hebben jullie met de Maas?
Ik ben opgegroeid in Borkel en Schaft, een klein kerkdorp in Brabant aan de Dommel, een rivier die uitmondt in de Maas. Als kind al was ik al gefascineerd door de wilde verhalen van mijn opa over het kanaliseren van de Maas en haar zijrivieren. Hoe daar draaikolken voorkwamen. Helaas, misschien gelukkig maar, hebben we de Maas nooit gehaald, met alle stuwen die je onderweg tegenkomt.
Sinds mijn studententijd kom ik vaak in Maastricht. Als je dan over de Wilhelminabrug loopt, of de Sint Servaasbrug. Prachtig in het donker, als het licht van de stad prachtig op de rivier valt. Toen ik in de kerstvakantie aan het wandelen was bij de ENCI-fabriek langs de oevers van de Maas ergerde ik me aan het zwerfafval. De beste remedie? Opruimen!”
Dit groeiende afvalprobleem is niet opgelost met een dag opruimen maar het helpt wel enorm om mensen en vooral bedrijven te betrekken en bewustzijn te verhogen.
Wat komen jullie brengen?
Wij maken de site waar vrijwilligers zich kunnen aanmelden en zorgen voor de technologie waarmee mensen zich kunnen inschrijven. En wij gaan natuurlijk op 19 september met een heleboel collega’s de oevers van de Maas opruimen! We hebben een groot netwerk van klanten in Limburg die we aanmoedigen mee te doen of te sponsoren.
Bij Salesforce werken we met het 1-1-1 model. We mogen zeven dagen per jaar onder werktijd vrijwilligerswerk verrichten. Dat doe ik al jaren regelmatig bij de Voorste Stroom, een riviertje dat ook in de Maas uitmondt. Samen met DSM steunen we ook TheOceanCleanUp en vissen we met de boten van de Plastic Whale Foundation afval uit het water. Maas Cleanup is weer een volgende stap.
Wat willen jullie er (naast plastic) uithalen?
Het groeiende afvalprobleem is natuurlijk niet opgelost met een dag opruimen, maar het helpt wel enorm om mensen en vooral bedrijven te betrekken en bewustzijn te verhogen. Voor ons is het bovendien een mooie manier om ons te verenigen met andere organisaties en bedrijven waar we al mee werken, zoals DSM, of juist nog niet, zoals IVN en Waterschap Limburg.
Bezoek website: Salesforce
Ook onderdeel worden van onze beweging? Bekijk de voordelen en sluit je aan.