Clean Rivers, Better Business

Better Business Conferentie 2023

Meld je snel aan, want met sprekers als Dirk de Groot, Annette-Nobuntu Mul en Jessica den Outer belooft de Better Business Conferentie 2023 een inspirerend begin te worden van een nieuw Maas Cleanup jaar.De conferentie vindt zoals ieder jaar plaats bij Château St. Gerlach in Houthem.

Programma

15.00 uur Inloop (paviljoen)
15.30 uur Welkom door voorzitter Huub Waterval (Nextview)
15.40 uur Toelichting op jaarprogramma door Noi Boesten (IVN)
15.50 uur Lezing Zwerfinator Dirk Groot
16.15 uur Lezing Annette-Nobuntu Mul
16.45 uur Update over #Maasindewet door Jessica den Outer
17.00 uur Kennismaking partners en discussie
17.15 uur Uitreiken opruimpakketten
17.30 uur Netwerkborrel

Dagvoorzitter: Toos Hofstede (Viastory)

De toegang is gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt.
Meld je hier dus op tijd aan.

 

OVER DE SPREKERS

Dirk Groot
Hét voorbeeld van wat één man teweeg kan brengen is Dirk Groot. Als Zwerfinator struint hij stad en land af om zwerfafval op te rapen. Maar dat niet alleen: Dirk brengt het afval ook in kaart. En daarmee heeft hij het ultieme middel in handen om bedrijven en overheden te overtuigen van de impact van zwerfafval. Het resultaat? Bedrijven passen hun verpakkingen aan, winkels halen producten uit de schappen. En Dirk zelf belandde in 2019 op een eervolle 1e plek in de Duurzame 100 van Trouw.

“Het probleem met zwerfafval zullen we nooit helemaal kunnen oplossen. Maar met data kunnen we de industrie en overheid sturen, aanjagen en controleren. Noem het helpen.”

Annette Nobuntu Mul
De essentie van Ubuntu is ‘ik ben omdat wij zijn, en wij zijn omdat de planeet is’. Als oprichtster van Ubuntu Society onderzoekt Annette Nobuntu Mul in interactieve lezingen wat dat voor ons land kan betekenen in samen werken en samen leven. Annette is onder meer opleider, trainer, executive coach en supervisor (Gestalt Psychotherapie). Daarnaast is zij voorzitter van Stichting Ubuntu Nederland en Hoofddocent van de opleiding ‘Ubuntu, Leiderschap & Burgerschap’ aan de Internationale School voor Wijsbegeerte te Leusden. In 2017 ontving zij The African Recognition Award.

Jessica den Outer
Jessica den Outer is een Meester in internationaal milieurecht en is werkzaam als consultant, schrijfster en spreker op het gebied van rechten voor de Natuur. In 2019 werd ze erkend als een ‘Earth-centered law’ expert door het Harmony with Nature-programma van de Verenigde Naties. Jessica’s missie is om mensen in Nederland te inspireren door de wereldwijde ontwikkelingen in juridische emancipatie van de Natuur. Bij Maas Cleanup kennen we haar als een van de kartrekkers van Maas in de Wet. Daarover, en over onderzoek dat studenten van Wageningen University & Research deden naar rechten voor de natuur, praat zij ons bij.

Stay clean: volg ons!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date
over onze acties en ons netwerk